dissabte, 25 d’abril del 2009

Torelló E-1001


Aquest cap de setmana es celebra a Torelló la 2a. trobada de mòduls de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril... els de casa, hi participem amb l'exposició de la locomotora E-1001 a escala 1:11... una ja veterana, que va anar creixent quan les seves models, les grans, anaven deixant de circular...

Una exposició amb participació de dues associacions de la regió de Midi, de Mirepoix i de Tarascon sur Ariege, com a novetat, amb unes maquetes d'HO d'exquisida sensibilitat.

A mi, el que m'ha cridada més l'atenció, és l'estació de Ripoll a escala 1:87, de'n Ramon Pont, altres mòduls exquisits que ja no eren novetat, no deixaven de semblar-ho... En Pujol, m'ha sorprès amb un modern pont blau d'Adif....

Avui es presentava a la venda el llibre de les locomotores de la serie 1000, de'n Miquel Palou i Eduard Ramírez, qui al seu dia em va demanar una fotografia que ve publicada a tota plana dels tallers de Ripoll.... M'ha fet il·lusió.
En Josep Miquel, conegut editor de llibres de modelisme i de realitat... també hi era, amb la quasi novetat d'un llibre sobre les locomotores Mikado aparegut ara fa poquets mesos.

Una exposició monogràfica de fotografies de la locomotora 1000, presentava 80 imatges molt inèdites, algunes, marca de la casa, com la dels tallers de Ripoll que ha sortit al llibre, i una de la 1004, fotografiada per Sr. Jordi Solà Viñas, a Oviedo en una demostració de material mòvil als anys seixanta.

En Josep Anglada amb la seva Alsthom 7652 i l'Esteve de Navarcles amb la 1-3-0 Navarclina i un tractor de RENFE, són els responsables de garantir el funcionament del circuit de 5 polsades.

D'entre els amics, la presència de l'Antonio i de'n Cortés, dos ex-maquinistes de la línia del transpirinenc que han conduït tot el divers material que per aquelles sinuoses i pendents vies ha circulat.

Un matí de dissabte de bona primavera...