dilluns, 9 de març del 2009

entrevista a maquinistes...



Ripoll... fa un vent molt fort, del nord, i que a l'alt Ripollès se li diu Torb. L'aire és tan transparent, que tot sembla més a tocar i més definit... com si estrenés ulleres...

Al voltant de la locomotora que està de monument, prop del riu, ens reunim una colleta, maquinistes, i estudiosos de la línia com en Ramon Font i més gent de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de la Vall del Ges (de Torelló)

Es preparen una mica les preguntes, però sobretot es deixa fer, es deixa dir, i a veure si surt un vídeo ben llarg.

Les anècdotes dels maquinistes són espaterrants pels afeccionats, i realment les revivim intensament.. "un dia descarrilé dos veces" diu l'Antonio, un home que ha conduit locomotores i trens de tota mena, màquines tanque de vapor, les 2-4-2T, també les elèctriques 10000, les 1000 per suposat i les unitats suïsses.

El cap de setmana del 25 i 26 d'abril, es celebra a Torelló la II trobada de mòduls on hi haurà participació de gent d'arreu, fins hi tot de Perpinyà, que duran una mostra important de modelisme d'HO. Hi haurà un monogràfic fotogràfic de les locomotores de la serie 1000 on hi estarà la meva 1001 entre moltes coses.